Skriva ocksĂ„ 🙂

Efter 15 Är som fotograf sÄ skolade jag ju om mig med hjÀlp av det som dÄ hette Ky till det som nu heter Yh. Kvalificerad yrkesutbildning & Yrkeshögskolan.

Jag blev ju ingen Fastighetstekniker med inriktning pÄ skadeförebyggande ÄtgÀrder, byggfysik och energieffektivisering. Utan jag blev HÄllbarhetsstrateg med inritkning pÄ Bygg- och Fastighetssektorn.

Först de tvÄ Ären pÄ Ky, sen ett och ett halvt med egen projektering och marknadskartlÀggning av Miljöprofilerat byggande, samtidigt som jag lÀste grundkursen i journalistik pÄ Poppius. För skulle jag hÄlla pÄ med Miljö och HÀlsa i byggande och förvaltande sÄ var jag tvungen att ocksÄ kunna skriva om det.

Husbyggaren

Är Svenska byggingenjörers riksförbunds (SBR) medlemstidning, och skriver just bara om byggande och förvaltande av hus och annan fysisk samhĂ€llsinfrastruktur. Det var dĂ€r jag började som projektledare dĂ„ tidingen blivit outsoursad till en tidingsmakare som i sig inte var bygganknuten. Har haft tvĂ„ vĂ€ldigt bra redaktörer dĂ€r som jag fick lĂ€ra mig massor av och kunde luta mig emot.

DessvÀrre har jag inte haft tid att skriva sÄ mycket de senaste Ären dÄ undervisningen inom Yh och universitet började ta allt mer av min tid. Och nu nÀr jag avslutar Yh-engagemanget till hösten 2019 sÄ kommer jag att bli mer tillgÀnglig för att skriva byggteknisk text med inriktning pÄ HÄllbarhet och HÀlsosamma inomhusmiljöer.

https://feliciaoreholm.se/artiklar/