& Tacksam

Med mina 15 år som fotograf och 15 högskolepoäng från Högskolan i Dalarna så flyttade jag på studenternas önskemål vidare in i en fastanställning på Uppsala universitet. DET är faktiskt rätt coolt att bli anställd endast på kunskap, eller egentligen borde det stå på meriter. För jag tror att jag hör till fåtalet som undervisar inom byggande som gjort hela resan från idé till kartläggning av marknaden, projektering inkl import av utländskt byggmaterial, till att platschef, projektleda till att bo och drifta ett hus som rätt många andra hade en åsikt om men aldrig skulle vågat bygga själva.

David…

vågade gå utanför boxen efter denna -nedan- kursutvärdering där jag varit gästföreläsare och insisterade på att jag skulle anställas <3

”Jag är glad att ni hittade ett ”sätt” att fortsätta jobba tillsammans då det är någonting som händer mellan dig och studenterna. Jag bifogar två bilder från kursen byggteknik och hållbart byggande VT16. Studenterna fick en kursvärdering med Lego och fick svara på ”vad tar du med från kursen”. Flera av dem svarade din föreläsning, och en visade dig som ”drottningen som visar vägen till hållbaret”.

Här också några kommentar från kurvärdering.

Frågan: Det här var särskilt bra med kursen?

”De första två passen med Felicia Oreholm kan ha varit det bästa jag varit med om såhär långt. Kosta vad det kosta vill, anställ människan på heltid. I helhet har kursen gett en bra överblick på ämnet.”

” Heldagen med Felicia om hur man kan bygga hus på nya sätt var det absolut roligaste och mest intressanta. Var också det moment som hade koppling till vår utbildning och som var mest ”informationsintensiv”, dvs givande.”

Frågan: Vilka lärare/föreläsningar har varit bra och varför?

” Felicia Oreholm är fantastisk. Att kombinera tekniska lösningar med hållbart byggande är det vi är ute efter, och det gjorde hon som en stjärna. Pertofts engagemang är som vanligt i en klass för sig men jag skulle vilja ha mer av HUR och VARFÖR för lösningar istället för att ta upp allt som är bra utan att egentligen ge en förklaring till varför det är att föredra och hur det utförs.”

Uppsala universitet

Materialbiblioteket och jag fick ju inte plats i Aygon längre, så nu har vi avancerat upp i en Prius. Båda ligger på runt 100gr koldioxid per mil (96gr/m3 & 108gr/m3)

Husbyggarskolan on the road

Husbyggarskolan on the road

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Uppsala universitet