Terrass av underhållsfri betong.

Really… hur kan betong vara en del av en miljöprofil..? Frågar du korrupta Cementa så kommer de hitta på ngt om ATT det går. Jag verkligen avskyr betongbranschen, men jag älskar betong. Sug på den…

Betong är ett jättebra och uthålligt material, men med väldans miljöpåverkan vid tillverkning pga höga koldioxidutsläpp pga hög energiåtgång vid tillverkningen. Den innehåller också ändliga resurser.

Men… den håller. Och den kräver i princip inget underhåll. OCH den är alldeles UNDERBAR att vistas på under sommaren. Den är sval eller ljummen och skön att gå på. Och så kan man sitta kvar lite extra länge på kvällarna då den långsamt släpper ifrån sig den lagrade solvärmen. Den är verkligen ljuvlig att vistas på. Den ger också ngt sorts medelahvsklimat kvällstid. Jag bara älskar den faktiskt.

solnedgång,vikingshill

Eftersom jag fullkomligen älskar den här altanen så är det här med… Kill my Darlings…. sjukt svårt.

betongaltan

Är jag hemma så är det svårt att inte ha det öppet. Och trots en trevlig sjöglimt, så är ändå den här trädgården och det som händer där det riktiga behållningen.

Rådjur… I love them.

betongaltan

Och den vackra kvällssolen på min favorittall <3

betongaltan

Mera rådjur <3

Kattbesök när jag ligger ute på altanen och rättar blivande byggingenjörer på Uppsala universitets tentor i Hållbart byggande. Messi tycker att jag ska pausa och gulla med honom istället. Me like Messi too. Men jag kallar honom egentligen för Tiger.

kattbesök

Å andra gånger är det ett glas vin, choklad och film på altanen som gäller. Jag hänger liksom här jämt.

altanliv

Obligatorisk grill.

betongaltan

Först året var den kvällshäng. Sen blev den dynbod. Whatever works.

betongaltan

På vintern… får man hålla tungan rätt i mun, för den blir lite hal då och då.

solfångare,miljövänligare värme,miljövänlig värme,solenergi,svesol,janne berglund,Batteri & värmeteknik

Bygget…