Värmeåtervinning från duschvattnet i husets dusch på övre plan. Kopparrör i kopparrör från Danska Hei-Tech som återvinner teoretiskt 64 procent av värmen genom värmeväxling från det utgående duschvattnet.

Röret är installerat på nedre plan under det övre planets dusch.

Hei-Tech+värmeväxlare+axson svenska+axson sverige+kopparrör värmeväxlare,duschvärmeväxlare

Relativt lätt åtkomligt då jag har skivat in så lite som möjligt av husets installationer.

Hei-Tech+värmeväxlare+axson svenska+axson sverige+kopparrör värmeväxlare,duschvärmeväxlare

Under den här bänken står nu husets tvättmaskin. Inte jättelätt att baxa ut, men fullt möjligt då grannarna Almqvist gjorde det en gång då jag trodde maskinen var trasig. Men det var bara mitt tålamod som var… hmmm…. överbelastat. För när de fick bram den och jag var tålamodsdistraherad så visade det sig att maskinens display lös då man tryckte på ”på-knappen”. Bara det att det tog 1/EN sekund för den att lysa upp. Har man det jobbigt då..?

Hei-Tech+värmeväxlare+axson svenska+axson sverige+kopparrör värmeväxlare,duschvärmeväxlare

Om jag ska vara ärlig så tror jag att det är väääääldigt lång pay-offtid på denna värmeväxlare. Men som jag skrivit tidigare, ett skönare samvete är priceless.