Vattenarmaturer med energi- och vattenflödesbegränsning -Mora MMIX- för resurseffektivitet. De innehåller livsmedelsklassade smörjmedel och är dessutom miljöklassade genom sitt minimerade innehåll av mässing för resurseffektiv tillverkning och distribution.

Blandarna har kallstart som också minskar energianvändningen genom att bara spola kallvatten då blandarspaken står rakt fram. Vill man ha varmare vatten så får man medvetet vrida spaken till vänster 🙂 En, verkligen EN endaste gång har en gäst meddelat att hen inte fick fram ngt varmvatten. Det är väldigt lite på åtta år.

Det är ju inte alla gånger man behöver ljummet vatten, och då är det bara onödigt att stå och leda fram det om man ändå har spolat av det som skulle spolas av INNAN det varma vattnet ens nått blandarpipen…

Sen har den också mjukstängning vilket gör att man slippe det där braket i ledningarna av trycket då man stänger blandaren. Detta gör att ledningarnas kopplingar sparas då detta tryckslag man hör i system utan mjukstängningen långsamt slår isär rörkopplingarna.

Måste säga att jag är galet nöjd med all funktion. Lite besviken över att de inte ställer om till helt blyfritt då det är olämpligt att ha bly i delar som kommer i kontakt med 1) dricksvatten 2) vatten överhuvudtaget då allt vatten rinner ner i avloppet, går till reningsverket och där kan inte kemikalier och tungmetaller renas bort, utan de släpps ut i våra sjöar, hav och vattendrag. Ej okej.

Hygienisk bekvämlighetslyx <3

Alla som klimatsmutsat ner sig till Thailand har ju erfarit det hygieniska med handdusch vid toaletten. Jag har både klimatsmutsat ner OCH skaffat en sån handdusch. Var jag än kommer att bo i framtiden så kommer jag aldrig någonsin avstå den hygieniska lyxen.

flödesbegränsade armaturer,vattenarmaturer,flödesbegränsade blandare,flödesbrgeänsat duschmunstycke,flödesbegränsad badrumsblandare,flödesbegränsad köksblandare