Miljö, NOPE thank you.

Jag är verkligen otroligt naiv, och det är nästan lika frustrerande som underbart. Det är som att gå på ettans växel och köra huvudet i en betongvägg igen och igen tills det blivit skrovligt i pannan.

På riktigt så trodde jag att då jag byggt, och Miljön klivit iaf in på banan ittebitte så skulle jag vara en tillgång ute på ngt arkitektkontor. NOPE. För det fanns ingen efterfrågan på ngt Miljöprofilerat byggande, och sunt… vadå sunt? Vi joggar på löpband, och äter inte godis.

Min pappa tyckte jag kunde börja jobba på ngt byggbolag/företag, men de ville ABSOLUT INTE ha in ngn som mig, för de följde lagen. Ok…

Gav jag mig? NOPE. Kom jag någonstans? NOPE

5-25 poäng

Tills jag kontaktade en av mina fd lärare, som numer jobbade som utbildningsledare på en Yh-utbildare. De hade en 5 poängskurs i Hållbarhet för sina blivande byggingenjörer som jag fick ta. Det var tre föreläsningsdagar, dvs en veckas kurs. Å så fortsatte det i ngt år, och sen växte kursen till att bli 10 poäng, och ngt år efter det hade den blivit 15 poäng, nu är det inga Byggingenjörsutbildningar inom seriösa Yh-utbildare som har Hållbarhetskurser under 20 poäng. Oftast är de 25 poäng.

Jag har gnetat på som en enveten med min skrovliga panna, men nu fanns det liksom inget som hejdade mig, jag fick fler och fler kunder, och NU har Hållbarhetsfrågan exploderat. Men det är mer prat än verkstad på byggsidan.

Certifieringar

Ja… eller Kejsarens nya kläder. För något Hållbart i certifieirngarna finns nästan inte. Men okunniga beställare vill ha sina beställningar miljöcertifierade. Och byggföretagen har ingen aning om vad detta innebär. Så då finns det certifieringskonsulter som uppehåller sig mellan beställare och projektörer/byggare, och eftersom det bara är dessa certifieringskonsulter som vet vad certifieringarna innebär rent konkret så är det frid och fröjd, för vet ingen, så kan Kungen fortsätta att paradera naken.