Öppet Öppet Öppet…. det har ju varit den rådande kökstrenden rätt länge nu. Och eftersom jag inte är trendig i egentlig mening så följer jag. Om det öppna är så praktiskt… så skulle jag säga kanske inte. Men är det mysigt och fint? Svar ja.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, för jag kommer inte ihåg hur turerna gick. Generellt så har jag vägt in att jag, eller någon annan kan komma att vilja ändra planlösning i köket under huest livslängd. Så det var lika bra att jag drog in avlopp för kökshon på två ställen.

Och tack vare en oinbjuden, men välkommenkommentar av en nyfiken granne så hann jag ändra mig redan innan köket var byggt. Hade ngn pojkvän i min yngre ungdom som fällde epitetet ”Det svänger i hockey” om mig…

Som jag nämnt tidigare, eller senare, så är all inredning begagnad, UTOM den skivdelen av köksbänken som inrymmet diskho, diskmaskiner och ugn. Och så arbetsbänkskivorna i ateljen på övre plan. Herrekiperingsbänken på 320 cm -och väger typ 200kg- som är huvuddelen av köket ropade jag in på auktionshuset Metropol INNAN jag ens fått tillträde till fastigheten/tomten 2007. Den stoppades också av polis på Strandvägen då budfirman -med mig i hytten- var dyngrak med en promillehalt på över 1,5… Där satt jag utan lastbilskörkort och en icke svensktalande bärassistent. Chauffören fick åka en annan bil därifrån…

Min älskade köksbänk är den möbleringsdel som jag kommer att sakna allra mest, för det går liksom inte att sälja ett hus och säga att man vill ha med sig köksbänken. Nä, man gör inte så. Eller… jag älskar hela köket, och alla mina köksvistelser. Oavsett om det är liggande i soffan framför en värmande och knastrande brasa, eller om det är när jag gör frulle och står och tittar ut över den fantastiska trädgården och rådjuren trippar över altanen, eller när jag har haft gäster, och den öppna planlösningen är så där inredningstidningsinbjudande. Jo… den är faktiskt det.

kökssoffa,trappa

Inte hade väl jag trott att jag skulle bo med tunga mökbruna gamla möbler, jag var ju isdrottningen från innerstan utan en tavla på väggarna, och inte en möbel i ngn annan nyans än VIT/T. Men nu blev det så.

Matplats,köksmöbler