Det är svårt att rita ett kök, för det lurar fällor precis överallt. Ska man nå allt, eller… ska man gå runt i köket. Jag hör till de där friskvårdsutbildade som tycker att man ska ta trapporna OCH knalla runt i köket. Det kan bli lite mindre blåmärken på den främre delen av låren om man har ett runt köksbord… eftersom i mitt kök rör man sig.

Hur lång ska det vara mellan de olika arbetsbänkarna/kökshon? Det rådde det delade meningar om, men jag ville kunna laga mat ihop utan att krocka. Och jag ser ingen poäng med att endast behöva sträcka mig efter saker så jag inte är professionellkock. Och hur konstigt det än kan låta så gillar jag att ena lådan i min köksbänk/herrekiperingsbänk är tung och trög, för jag hoppas att jag blir en riktig krutgumma på hemmet.

Jag är dessutom opraktiskt förtjust i att se mina glas, mitt porslin och kastruller och grytor. Det stör mig inte, tvärtom hör det till min matlagningsglädje, för det är exakt vad det här köket bidrar till. Golvet är för hårt att stå och trampa på, så då blev en sån här boccaramatta i gallerilängt ett välkommet komplement. Tvättas i snön om vintern, och på sommaren… rullas den ibland undan för att det tunga golvet är svalt att gå på då.

Dörren bakom ikeahyllan av metall -som faktiskt också är ny…- är ett påbörjat, men ej avslutat skafferi ut mot berget bakom huset.Skafferi,skafferi mot berg,skafferibygge

Bara att fortsätta på den färdiggjutna och ventilerade grundplattan.

Diskmaskinerna… från Siemens som jag vann i Drömkökstävlingen i Residence -jo, jag är omåttligt stolt över det… ni får förlåta mig. Men jag trodde aldrig att ekonörden skulle vinna en sån tävling- lämnar mer att önska. Har tom blivit åthutad av servicekillen från Bosch/Siemens att jag fick skylla mig själv med dessa klena maskiner. Dåligt för varumärket tänker jag. Utöver att jag var TVUNGEN att välja minst en sån här modularlösning då tävlingen var för att promota dem antar jag… Oavsett, jag har två, och de funkar sådär. Skulle jag bott kvar så är nog frågan om jag inte bytt ut dem till en smal och hög variant. Men nu ska jag ju inte det… bo kvar alltså.

Residence,Drömkök,Kökstävling

Residence,Drömkök,Kökstävling