Att man ska ha räcke i trappan. Fullt rimlig byggregel. Men jag tycker också att det är rimligt att den som bor här bestämmer om hurvuda man vill ha ett räcke eller ej. Nu när det här huset kommer att förhoppningsvis övergå till att bli någon annans boende så är väl ett trappräcke det enklaste av allt i sammanhanget. OM man vill ha ett vill säga.

Det är ju inte så att jag inte förstår att det är praktiskt och tryggare MED ett räcke. Men det är fult. De här små pajsarna älskar räckeslöst, för då får de 100% fokus då de befinner sig i trappan. Och inget gör barn i den här åldern mer tillfreds/ställda än att man fokuserat uppmärksammar och älskar dem.

Det finns ett jättebra talesätt ”Vem går ut på en balkong utan räcke?”. Jo ingen så klart. Citatet syftar till att det är tryggt med gränser, och ingen håller med om detta mer än jag. Nu är vi vuxna och vår 100% riktade uppmärksamhet den här gränsen. Man får helt enkelt inte leka i en trappa. Men vill man ligga still och njuta av uppmärksamheten så går det bra att stilla-hänga i trappan <3