A.k.a Lilla Gästis

Den här minifriggan fick jag till skänks via Blocket. Den hämtades och lyftes à 8tkr in i lilla äppelträdgården av Klippan Ingvar.

Sen var det dags att flytta den vidare med fet kranbil à 20tkr över taket på villan för att landa precis bakom beroende på var man nu väljer att stå och utgå från.

Sen byggdes den ut, och tilläggsisolerades och kom på så vis att bli en miniattefallare. Den var tänkt att bli ett lyxigt gästhus då den har pentry och helkaklat badrum.

Byggarna skakade på huvudet för av den lilla borskänkesminifriggan var bara plankväggarna kvar, och det skulle så klart ha blivit billigare att bygga ett nytt från grunden. Men då jag ändå lyft runt den över halva Saltsjö-Boo och sen över 2/3-delar av toomten så kunde jag lika gärna behålla den gamla stommen av finvirke i förhållande till det som man köper på brädgården numer. Inget ont om Älskade Fredells, men det är skillnad på äldre och nytt virke, så är det bara.

Lägg sen till:
-170 mm cellulosaisolering från Ekofiber i väggen.
-200 mm cellulosaisolering -II- i taket
-200 mm cellulosaisolering -II- i golvet
-Nytt trägolv med vitpigmenterad olja från Auro.
-Begagnad inredning via Blocket & Metropol
-Begagnad VVB via Blocket.
-Begagnade duschväggar via Blocket.
-Begagnad kyl via Blocket.
-Järnvitriolad fasadplyfa (kanske inte det sundaste alternativet med tanke på allt lim som är i plyfa, men nu fick det bli så, för att det är snyggt).
Å så blev det ett ganska så sunt och miljöprofilerat gästhus också.

Å så gick detta från att vara mitt gästhus till mina gäster att bli uthyrt till en varannanveckasboende till någon i området, och jag vande mig vid den trevliga inkomsten, å så blev det en radda av grannars medarbetare, barndomskompis veckopendlande pappa, varannanveckaboende för ytterligare en skilsmässa, till utländsk studerande.

Denna lilla stuga är numer ALLTID uthyrd, och inkomsten ligger på 5tkr/månad innan skatt.