Duschen är putsad med Decoliss som är en hydraulisk kalkputs från St:Astier i Frankrike. Jag fick tag i den hos Målarkalk då jag sökte alternativ till Tadelakt som är en uråldrig marmorputs & putsteknik utan skadliga kemikalier.

Decolissputsen är inte lika vattenavvisande som Tadelakt, men nog så vacker, och lika sund att ”bygga” och inreda med.

Då mitt hus är särskilt inriktat på att ge ett sunt vistelseklimat och med ett mindre ekologiskt fotavstryck i drift, och att jag var ute lite tidigare än hela Hållbarhetsboomen kom igång så hade jag en hel del sponsorer till mitt bygge. Vilket i sig är ganska så smickrande då det var så många som tyckte att det här med att bygga ett mindre miljöbelastande hus var ett j-ligt onödigt tilltag. Varför kunde jag inte bara bygga ett vanligt fuktriskkonstruktionshus med en massa limmer och andra kemikalier i bygg- och inredningsmaterialen..? Det jag vill säga är att det var skönt att vissa förstod ATT jag tänkte faktiskt bygga det här huset, och inte bara prata om Hälsa & Miljö i samband med byggande och boende.

https://spmur.se/murdesign
http://www.stastier.co.uk/nhl/guides/decoliss.htm

Här nedan visar hur jag tänkt att alla rördragningar skall kunna inspekteras via luckan mellan tvättställ och trappa upp till duschen. Sen kommer en lucka till, på konstruktionens högra/bortre sida.

Inspekterbart badrum,fuktsäkert badrum

Det är detta man ser då man öppnar inspektionsluckorna.

Inspekterbart badrum,fuktsäkert badrum

Och den ena av husets två enda väggar… de runt toaletterna.

Inspekterbart badrum,fuktsäkert badrum