Velamsund 1:237

Äger medlemsskap/båtplats i Sommarbo båtklubb.

Här finns två bryggor. Maren för båtar som inte behöver så mycket djup, och Sommarbo som ligger på fastlandet mitt emot Tegelön för de båtar som behöver ett större djup.

Man betalar medlemsskap på 200 kr i båtklubben årsvis oavsett om man har båt eller ej, och ansöker också årsvis om plats vid den brygga man behöver till sin båt. Båt vid Marenbryggan -som jag föredrar då den är mer skyddad med omkringboende som ser vad som händer vid bryggan- är det billigare alternativet. Och Sommarbobryggan kostade 2017 1500 kr per båt.

Gästplatser

Det går bra att ha besökande med båt anlagd vid bryggorna om man ansöker om detta hos hamnkapten.

Kajak i Boo kanot- och skidförening

Jag har initialt mina kajaker på tomten, men det var ett himla kånkande upp och ner för den 300 meter långa backen då jag skulle paddla. Så jag kom sedan att bli medlem i Boo kanot- och skidklubb som hade ett nybyggt klubbhus vid Långa Raden i Velamsund.

http://www.bkos.se

Kommer inte ihåg, men det kostade nog totalt ca 2000 kr året för 1 plats och årsmedlemsskap. Var medlem i några år.

Kajak vid Sommarbo båtklubb, Marenbryggan

Då jag skaffade båt, så blev det så klart även ett medlemsskap och båtplats i Sommarbo båtklubb. När jag sen sålde min båt så fick jag mot en årsavgift på 300 kr lägga mina två kajaker vid Marenbryggan, vilket var ett enromt paddellyft för mig då det helt plötsligt blev både jättenära och smidigt för mig att paddla.