Mitt hus är för den som vill göra om efter eget huvud utan att behöva riva. Fär här finns inga väggar, utom runt toaletterna. Ja, det var så jag ville bo, och därför byggde jag inga väggar.

Förra året så anlitade jag en arkitekt -Bededicte Wåhlin WAK- för att rita några ändamålsenliga rumsindelningar för det byggda. Hon fick också göra några rumsindelningar i relation till den återstående byggrätten då det finns en hel del kvar, utöver de kvadratmetrar man får bygga ut utan bygglov. För denna sista utbyggnadsmöjlighet finns inga skisser.

Utbyggt enligt full byggrätt. Ej inklusive de ytterligare bygglovsbefriade 12,5/25 m2. Ritning/Skiss: Arkitekt Benedicte Wåhlin WAK Arkitekter.

Utbyggnation-omöblerad planlösning

Utbyggt enligt full byggrätt. Ej inklusive de ytterligare bygglovsbefriade 12,5/25 m2. Möblerat förslag. Ritning/Skiss: Arkitekt Benedicte Wåhlin WAK Arkitekter.

Utbyggnation-övre plan möblerat

Som jag skrivit om i föregående inlägg så har det här med begagnad inredning varit ett av ledorden. Skåpen till höger i bild utgör samtidgt vägg till den bakomliggande ganska så stora sovalkoven. Det är två av flera gamla butiksskåp från någon sorts ekiperingsverksamhet. Jag älskar dem och deras luggslitna yta. Innan de kom till mig så stod de i en Expertbutik i Lindesberg…

Butiksinredning,Återbruk,Återbruk inredning,Älder butiksinredning,Herrekiperingsinredning

Jag är väl det man det man brukar kalla för ”Hoarder” då jag samlar på så mycket material och saker. Men allt är strukturerat organiserat i alla mina förvaringsmöbler. Dolda, så väl som synliga. Måste erkänna att några av arkivboxarna ovanpå skåpet flyttat vidare till mina kära mamma nu när jag börjat knarka Pintrest….

Hoarder,Atelje,smart förvaring,dold förvaring

Hurvida den rumsavdelande butiksinredningen kommer att följa med huset till de nya ägarna återstår att se. De är mycket älskade av mig, men de kanske också kan uppskattat särskilt av de kommande….

Fotografierna är tagna av Lena Koller och stylade av Per Wennberg.