3-10:e Juli 2016

Almedalen... here we go again Smile

Det är verkligen humor.... att mötas av den här bilden. För den som inte köpt ngt av dem så kanske de ser "trevliga" ut, men för mig ser de ut som vargar eller hyenor... som väntar på sitt byte. Komsi komsi med era förhoppningar och pengar... så ska vi äta upp er.

Jag vet, men den här underbara och livsfarliga återbruksbutiken ligger mitt i det mest frekventerade gång/transportstråket i hela Almedalsköret. Så jag fick gå in.

Å ju mer efterfrågan på Hållbarhet ökar, desto närmre Visby får jag bo... Nu är det bara två mil in till allt kul, insprerande och lärorikt som äger rum under veckan. Jag hyr via Airbnb, en alldeles underbar liten utbyggnad på baksidan av Sidengården. Rekommenderas för er som inte har råd med Visbyboenden under Almedalsveckan.

Lääääängst där borta står sängen :)

Ett bulhus på högersidan :)

Som blir förstört av hundkiss. 

Raul Wallenbergs Academys intressanta panel diskuterar tolerans och acceptans. Social hållbarhet De Luxe som uppvärmning inför Malmö.

Nej... jag kör bil. Så denna är alkoholfri. Dock ej ekologisk, för det hade de inte. I år...

Boendet måste liksom insupas lika mycket som seminarierna.... för här är så overkligt mysigt.

Jag har länge undrat hur det här med samvete och upphandling går till. En gammal klasskompis som numer är förvaltare brukade alltid gnälla på att städfirmorna undantagslöst aldrig klarade av att städa så att kunderna blir nöjda. Jag som är egen företagare frågade givetvis alltid... vad har ni upphandlat. Ett trapphus på 8:a minuter, året om... Skyll dig själv din dumbom. HUR ska någon vintertid kunna städa ett 3, eller 4-nåningshus på 8 minuter. Förvalta bättre säger jag bara. Det är inte meningen att de som städar ska vara slit och slängslavar. Stress och städning som yrke leder nämligen bara åt ett endast håll ---> arbetsskador.

Visby ÄR vackert. Det finns de som tycker att Almedalsveckan skall flyttas till Stockholm, eftersom de flesta som är här kommer från... Stockholm. Och att priserna för boende här har skenat... Vilket de har. Men... det är en alldeles fantastisk fin stämning här, och det är omöjligt att säkerställa om den skulle kunna bli lika intressant någonannanstans. Men... jag tror det gör oss människor gott att då och då vara i särskilt vackra miljöer. Vi får ny luft under vingarna liksom.

IF Metall pratar Mångfald, och behovet av den på vår svenska arbetsmarknad. Det regnar, och vi sitter utomhus på den sötaste lilla innergård. Och jag lovar... det var värt det!

Mera... 

Nya inslag i den sociala hållbarhetsdelen av mina kurser. Det är liksom det som är det fina med Almedalen. Man får gå på kurs i en hel vecka (om man har tid att stanna så länge) och bestämma kursupplägget själv. Lite stressigt är det att få ihop de tre första dagarna. Eller... man är dömd att misslyckas på "få ihop", för det går helt enkelt inte. Man får hålla till godo och stressa lite, sen går livet vidare. Men något nytt, det lär man sig varje timme.

Maslow... hur har den blivit vår enda sanning egentligen?

Kemiskt avfallshantering.

Åhhhhh!!!! min Miljöhjälte Folke Rydén. Jag använder flera av hans filmer i min kurs. De ligger ute på Vimeo, rekommenderas!! De är brtala uppvaknanden, OCH de påverkar EU's lagstiftning som hade gått ännu långsammare, med ännu mer ignorerande av miljösituationen. Men som tur är för oss och vår miljö, framförallt sorgebarnet Östersjön... så har vi Folke. 

Man måste insupa lite paussol också.

Och lite gotländsk grusväg <3. En avstickare på fällis.

Konstig konst som flyter iland. Och som ska vidare till fastlandet...

Som ett jordklot.

Öresundsregionen... eller Malmö för att vara exakt. Presenterar bidragen i en avfallshanteringstvävling de hållit för att... Malmö är så koola och har sån framåtanda när det kommer till att lösa problem. Varför kan man inte läsa om detta i vardaglig, eller åtminstone nationell fackpress? Måste man komma till Almedalen för att få höra talas om allt bra de utvecklar och provar där?

Generaldirektören på Boverket talar om bostadsbristen som inte finns. Och jag håller med. För det finns bostäder, bara inte där folk vill bo... Ska vi verkligen låta landsbygden dö ut? Landsbygsavfolkningen var ju ett av förra årens större topics. I år är det annat som har huvudfokus.

Ekosystemtjänster i stadsplaneringen :)

Härliga kollegor hos en av mina Yh-uppdragsgivare. Vi sitter i Business Arena som hanterar fastighetsbranschen. Nästan alltid lika intressant!

Snart börjar vi passa runt tuber med solkräm. För sittplats är guld värd. Och det är egentligen solen också... om man behöver energi. Inte röda nackar... och näsor.

Dags att runda av dagen. Från utbyggnaden på Sidengården... till världen. 

Jag vet inte HUR det gick till. Jag hade sån grotesk hemlängtan sista dygnet. Gick runtoch bara trampade för att få dagen att gå. Och så hade jag tagit fel på dag... Jag skulle ha åkt hem dygnet innan, men blev dagvill. Har man legat i för hårt då... Tur det fanns lediga platser kl 5 på morgonen...