20:e Juni 2016

Yeeeeeeeeeeeey!!!

Det blir ett kontor i Malmö också :) 

Nere för dagen för att titta irl. Har ju sett bilder, men behöver se på riktigt och mäta. Nu rök semestern.... för det finns lite att fixa här. Men.... nu har jag ju byggt ett Sunt Hus, byggt ett Sunt kontor i Saltsjö-Boo, renoverat ett gästhus hemma, och nu ska det renoveras ett Sunt kontor också. 

Jag funderar lite över min resa. Vad är det jag jobbar med egentligen? Hur kom jag hit där jag är?

Allt började ju med en Ky-utbildning i Upplands Väsby. Jag läste fastighetsteknik med inritkning på byggfysik, energieffektivisering och skadebesiktning. Sen.... kartlade jag marknaden och så projekterade och byggde jag Sunda Huset. Alla som kunde ngt om byggande tyckte Sunda Huset var en dålig idé. Men jag ville bo sunt med låg miljöpåverkan i drift. Jag gör det nu, och det jag lärde mig på vägen.... det ÄR min produkt. Det jag tar mig igenom, det BLIR mina produkter. 

Det är säkert inte den bästa idén som flugit igenom mitt huvud att bygga det här Sunda Huset, men jag är i vanlig ordning, glad, tacksam och förbannat nöjd. Byggubbarna kommer aldrig att hålla med mig om att vi ska bygga sunda hus som håller över tid. Men.... allt jag kan, det kan jag för att jag har läst på och sen har jag provat. Och hjälp vad en massa små och större misstag jag gjort. Men det är det som gjort att att jag faktiskt KAN så mycket, och tycker att det är så kul att lära in, och ut mer.

När jag får en fråga om att göra ngt som jag inte gjort förut så säger jag per automatik "nej". För kan jag det inte så ska jag ju inte säga ja. Men då jag knäppt av (nä, vi lägger ju sällan på numer) telefonen.... Då kommer jag på att jag kan ju rätt mycet av det jag ombads att utföra, och det övriga, det kan jag faktiskt lära mig. Och så får jag ringa tillbaka.... Sånt är mitt arbetsliv.

Och nu... eller förra året faktiskt... så började jag få uppdrag inom fastighet.... och guuuuu vad kul det var. Så med Miljonprogramsresan i bakfickan så uppstod kärlek. Och via kontakter jag knöt i Almedalen så har äntligen Malmö inkluderats i min sfär. Här med Malmös hjälp ska jag utveckla min fastighets- och samhällsutvecklingsinriktning ännu mer.

Men först... ska kontoret renoveras.

Rätt ny toalett iaf. Den får vara kvar. De fyra sorters olika kakel och klinkersarna får också vara kvar. Mest av budget(eller brist på densamma)skäl.

Köket ska bli pentry och sovalkov fr en 80 cm säng. Tillåter inte budgeten nytt kakel i toaletten så tillåter den absolut inte onödiga vandrarhems/hotellnätter.

Tur det låg en bunt visitkort kvar här. De kan man använda för att prova ut HUR mycket yta man verkligen behöver i ett pentry. Jag har inte lust att slå mig bara för att jag ska öppna ett kylskåp, typ...

Själva kontoret. Skall bli iaf :)

Med lite pyssel och kompromisser så kommer det att bli fantastiskt!!

På tåget hem... Skalstock med 1:20 gör ett litet 40-talskök = pentry och pigkammare. Gu vilken samhällsförändring.... inga pigor kvar, men gott om gigkamrar finns det nog. Jag hade en i min lägenhet på Odengatan... Den blev matplats i ett helt omöjligt kök. Eller... med stora budgetar går allt. Men ni fattar....